کانکسها که سازههای پیش ساختهای هستند، کاربردهای فراوانی دارند. از جمله انواع کانکس میتوان به کانکس سوپر مارکت، کانکس انباری، کانکس ویلایی، کانکس اداری، کانکس پانلی، کانکس ورقی، کانکس مخابراتی، کانکس ATM، کانکس نگهبانی، کانکس خدمات شهری، کانکس مدرسه و غیره اشاره کرد. در میان این حجم از تنوع و کاربردهای مختلف کانکس، دو مدل از رایجترین انواع کانکس در ایران کانکس پانلی و کانکس ورقی است. پرتکرارترین سوال بسیاری از خریداران کانکس از مشاوران بنیان، تفاوت کانکس پانلی با ورقی است؛ از این رو ما در این متن به بیان تفاوت کانکس پانلی با ورقی خواهیم پرداخت تا اطلاعات مشتریان را در این زمینه بالا برده و آنها بتوانند کانکسی را تهیه کنند که بتواند به تمامی نیازهای آنها پاسخگو باشد. باید بدانید که تفاوت کانکس پانلی با ورقی را میتوان در سه قسمت مختلف ساختار، کاربرد و قیمت بررسی کرد. برای آنکه بتوانید به خوبی این تفاوت کانکس پانلی با ورقی را درک کنید، ابتدا به معرفی کانکس پانلی و کانکس ورقی و مزایا و معایب این دو نوع کانکس میپردازیم.
در این مطلب از بنیان کانکس که در رابطه با تفاوت کانکس پانلی و ورقی است به بررسی مواردی از جمله کانکس پانلی چیست، مزایا و معایب کانکس پانلی، کانکس ورقی چیست، مزایا و معایب کانکس ورقی، چگونگی تشخیص تفاوت کانکس پانلی با ورقی، تفاوت ساختار کانکس پانلی با ورقی، تفاوت کاربرد کانکس پانلی با ورقی و در نهایت تفاوت قیمت کانکس پانلی با ورقی خواهیم پرداخت.
کانکس پانلی چیست؟
کانکس پانلی یک سازه پیش ساخته مناسب برای محیطهایی با آب و هوای خیلی سرد و یا خیلی گرم هستند. کانکس پانلی دارای ساختمان بسیار مقاومی است که منشا این مقاومت نوع مصالح به کار رفته در ساخت دیوارهها و سقف است که متشکل از پانل با عایق پلی اورتان و پلی استایرن است که به واسطه دستگاه در جدارههای آن تزریق شده و به آن کمک میکند تا بتوانند نقشی همانند دیوارههای یک یخچال ایفا کند. دانسیته و فشردگی کانکس پانلی قابل تغییر است، دانسیته پلی اورتان چهل و دانسیته پلی استایرن پانزده است. این عایق از کانکس در برابر رطوبت، آب و هوای خیلی گرم و یا خیلی سرد محافظت کرده و با مدیریت انرژی نقشی پررنگ در صرفه جویی در انرژی و کاهش هزینه به حساب میآید.
این نوع از کانکس کاربردهای فراوانی از جمله اداری و مسکونی دارد. متریال اصلی به کار رفته در کانکس پانلی، ساندویچ پانل است که همانند یک عایق در برابر رطوبت، آب و هوای خیلی گرم و یا خیلی سرد عمل میکند. از همینرو طول عمر این محصول بسیار بالا بوده و از لحاظ پایداری و دوام محصولی مطمئن است. دانسیته و فشردگی کانکس پانلی قابل تغییر است، دانسیته پلی اورتان چهل و دانسیته پلی استایرن پانزده است. این عایق از کانکس در برابر رطوبت، آب و هوای خیلی گرم و یا خیلی سرد محافظت کرده و با مدیریت انرژی نقشی پررنگ در صرفه جویی در انرژی و کاهش هزینه به حساب میآید. کاربردهای کانکسهای پانلی متنوع است که از جمله آنها میتوان به مواردی مانند کانکس مسکونی، کانکس مخابراتی، کانکس اغذیه فروشی، کانکس سردخانه، کانکس سایلنت ژنراتور، کانکس مخابرات و غیره اشاره کرد.
مزایا و معایب کانکس پانلی
در رابطه با مزایا کانکس پانلی میتوان گفت این سازه به دلیل مقاومت و عایق بالا مناسب برای استفاده در هر نوع آب و هوا بوده، وزن کمی داشته، سرعت ساخت بالایی دارد، دارای قابلیت دمونتاژ است و همچنین طول عمر نسبتا بالایی دارد و در مصرف انرژی صرفه جویی میکند. از معایب این نوع از کانکس این است که ظاهر کلی آن ساده بوده، محدودیت در اجرای طرحهای دارای منحنی و فرمهای پیچیده داشته و در نهایت قیمت تمام شده آن به نسبت زیاد است.
کانکس ورقی چیست؟
کانکس ورقی جزء آن دسته از کانکسهایی است که در ساخت آن به جای استفاده از پانلهای آماده، ابتدا اسکلت فلزی را نصب کرده و سپس ورقهای فولادی گالوانیزه شده که عموما دارای رنگ پیش کورهای هستند را از بیرون نصب کرده و سپس از داخل با پلی اورتان یا پشم سنگ و یا با ترکیبی از هر دو از داخل عایق بندی صورت میگیرد و در نهایت روی آن را به کمک دیوارپوشهای قابل شستوشو میپوشانند. در برخی از موارد نیز ممکن است به جای ورق بدنه از بیرون از کامپوزیت یا چوب و حتی ورق های فایبر گلاس طرحدار نیز استفاده کنند. در واقع برای ساخت کانکس ورقی از یک لایه ورق فولادی و یا آلومینیومی برای تهیه بدنه و یا سقف کانکس استفاده میشود و مشتری در صورت نیاز به عایق میتواند جداگانه بر روی ورقهها از عایقهای معدنی استفاده کند. در واقع ساخت کانکس ورقی به این شکل است که ابتدا از بیرون ورق فولادی یا آلومینیومی گالوانیزه، کامپوزیت یا فایبرگلاس نصب شده و بعد از داخل آن لایه میانی که میتواند از جنس پلی استایرن، پشم سنگ و یا پشم شیشه باشد، با ضخامت چهار سانتی متر قرار گرفته و در نهایت رویه داخلی کانکس با دیوارپوشی از جنس PVC پوشانده میشود که قابل شستوشو نیز است. کانکسهای ورقی با توجه به اینکه عایق قوی ندارند، گزینه مناسبی برای اقامت شبانه روزی نیستند و بیشتر کاربرد پاره وقت دارند.
مزایا و معایب کانکس ورقی
در رابطه با مزایا کانکس ورقی باید اینطور گفت که از جمله مهمترین مزایای کانکس ورقی میتوان به سرعت بالا در آماده سازی، قیمت مناسب و تنوع در نوع مصالح به کار رفته و ظاهر متنوع آن اشاره کرد. علاوه بر این کانکس ورقی به دلیل داشتن ستونهای بیشتر از نظر امنیتی از کانکس پانلی مطمئنتر است و این موضوع نیز تفاوت کانکس پانلی با ورقی است. اما از معایب آن که یکی از موارد تفاوت کانکی پانلی با ورقی نیز است میتوان به این موضوع اشاره کرد که از نظر اتلاف انرژی به دلیل عایقبندی جدارهها، کانکس ورقی اتلاف انرژی بیشتری دارد.
چگونه تفاوت کانکس پانلی با ورقی را تشخیص دهیم؟
کانکس پانلی و ورقی از رایجترین انواع کانکسهای موجود در ایران است و مشتریان با توجه به اطلاعات کمی که در زمینه تفاوت کانکس پانلی با ورقی دارند ممکن است دچار مشکل در تشخیص و حتی خرید اشتباه شوند، به همین علت یکی از پرتکرارترین سوالات از مشاوران بنیان کانکس تفاوت کانکس پانلی با ورقی است. باید بدانید میتوان پاسخ این سوال را در سه بخش ساختار، کاربرد و قیمت بررسی کرد.
تفاوت ساختار کانکس پانلی و کانکس ورقی
در رابطه با تفاوت ساختار کانکس پانلی با ورقی باید گفت که این تفاوت در نوع دیوارهها و سقف کانکسها است. تفاوت کانکس پانلی با ورقی به این صورت است که در ساخت کانکس پانلی از پلی اورتان و یا پلی استایرن یا فشردگی بالا به عنوان عایق در ساخته دیواره و سقف کانکس استفاده میشود، در واقع این مواد به داخل دیواره یا سقفهای از پیش طراحی تزریق شده و فضای داخل این دیواره و سقف را که معمولا از جنس آلومینیوم است را پر میکند.
پلی اورتان و پلی استایرن موجب میشوند تا کانکس پانلی نسبت به حرارت و رطوبت عایق شده و در مقابل ضربه و ساییدگی مقاومت خوبی داشته باشد؛ اما کانکس ورقی تنها از یک لایه ورقههای فولادی و آلومینیومی گالوانیزه شده تشکیل میشود. همچنین در کانکس ورقی در صورت درخواست مشتری برای عایق شدن به صورت جداگانه روی ورقهها از عایق های معدنی مانند پشم شیشه و یا موادی دیگر استفاده میشود که این مورد نیز از دیگر موارد تفاوت کانکس پانلی با ورقی است.
تفاوت کاربرد کانکس پانلی و کانکس ورقی
از دیگر موارد تفاوت کانکس پانلی با ورقی کاربرد آنها است. کانکس پانلی به دلیل مقاومت بالا و عایق یودن میتواند در انواع آب و هوا و مناطق با اقلیمهای سخت به کار برود و این یکی از موارد تفاوت کانکس پانلی با ورقی است. همچنین کانکس پانلی یک گزینه مناسب برای اقامتهای بلندمدت است اما کانکسهای ورقی بیشتر مناسب آب و هوای ثابت و اقامت کوتاه مدت بوده و به گونهای کاربرد روزمره و عادی دارند که این مورد نیز تفاوت کانکس پانلی با ورقی است. مورد بعدی تفاوت کانکس پانلی با ورقی این است که کانکس پانلی نسبت به کانکس ورقی، وزن کمتری داشته و جابهجایی و حمل و نقل کانکس پانلی نیز نسبت به نوع ورقی آسانتر و سریعتر است. کاتکسهای پانلی گزینه مناسبی برای سردخانهها، صنایع گرمایشی و سرمایشی، داروخانهها، مراکز درمانی و فروشگاههای سیار است.
تفاوت قیمت کانکس پانلی و کانکس ورقی
قیمت یکی دیگر از موارد تفاوت کانکس پانلی با ورقی است. کانکس پانلی به دلیل اینکه هزینه فرآوری مواد سازنده ساندویچ پانل بالا بوده نسبت به کانکسهای ورقهای که از یک لایه فلز فولادی یا آلومینیوم تهیه میشود، از نظر قیمت گرانتر است. البته نوع فلز به کار رفته در تهیه کانکس ورقی و همچنین استفاده از رنگ و ترکیبات خاص بر روی بدنه میتواند بر قیمت کانکس ورقهای تاثیر گذاشته و حتی قیمت آن بالاتر از قیمت کانکس پانلی باشد.
بین کانکس پانلی و کانکس ورقی کدام بهتر است؟
هر دو نوع کانکس پانلی و ورقی از کانکسهای پرطرفدار هستند و در طول این مطلب با تفاوت کانکس پانلی با ورقی نیز آشنا شدید. به یاد داشته باشید کانکس بهتر، کانکسی است که مناسب نیاز و درخواست مشتری باشد و بتواند نیازهای مشتری را به طور کامل برآورده کند. شما باید تمام مزایا و معایب کانکس را در نظر گرفته و در نهایت گزینه مناسب با شرایط خود را انتخاب و خریداری کنید. شما میتوانید برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کانکس و انواع آن به سایت فروشگاه بنیان کانکس مراجعه کنید. برای خرید کانکس با بهترین کیفیت میتوانید بر روی فروشگاه بنیان کانکس کلیک نمایید و ویژگیها و مزایای کانکس با کیفیت را بدانید و کانکس مورد نظر خود را تهیه نمایید.
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
[…] نگاهی جامع به تفاوت کانکس پانلی با ورقی […]