عایق های کانکس

آشنایی با عایق های کانکس، معرفی سه مدل پرطرفدار!

  • بسیاری از ما در طول زندگی خود، واژه «عایق» را شنیده‌ایم. عایق در حقیقت هر چیزی است که مانعِ عبور انرژی و جرم می‌شود. امروزه به دلیل کاربرد عایق‌ها در حفظ تعادل حرارتی میان محیط‌های داخلی و خارجی، از آن‌ها در ساخت کانکس‌ها نیز استفاده می‌شود. عایق بندی کانکس، با روش‌ها و متدهای مختلفی انجام می‌شود. در این مطلب از مقالات بنیان کانکس، از طریق آشنایی با عایق های کانکس، به تفاوت و کاربردهای هر یک از انواع آن پی خواهید برد. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

    آشنایی با عایق های کانکس

     آشنایی با عایق های کانکس پیش از شناخت مدل‌های مختلف آن ضروری است. عایق های کانکس، پوشش‌هایی هستند که از محفظه درونی کانکس در برابر رطوبت، گرما، سرما و حتی سروصداهای محیط بیرون حفاظت می‌کنند. به همین دلیل عایق بندی کانکس، یکی از موضوعات مهمی است که تولید کنندگان این سازه‌ها باید به آن توجه کنند. اهمیت دیگر این موضوع آن جایی است که به طور معمول، کانکس‌ها در محیط‌‌های باز و در تماس مستقیم با نور و رطوبت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    عایق کانکس

    به دلیل جنس فولادی یا آهنی دیواره کانکس، گرما از محیط گرم به محیط سرد انتقال می‌یابد؛ برای مثال، در فصل‌های گرم سال، هوای گرم از محیط خارج به داخل منتقل شده و در فصول سرد، هوای گرم به بیرون رفته و محیط داخل آن سرد می‌شود. به همین دلیل حفظ تعادل بین محیط درون و بیرون آن اهمیت دارد.

    آشنایی با انواع عایق های کانکس

    عایق بندی کانکس باید با توجه به محیطی که کانکس در آن استفاده می‌شود، صورت گیرد. از طریق آشنایی با عایق های کانکس متوجه می‌شوید که انواع این عایق‌ها، برای محیط‌های متفاوت باهم تفاوت‌هایی دارند. در ادامه سه مدل پرطرفدار عایق را به طور دقیق مورد بررسی قرار می‌دهیم.

    عایق بندی کانکس به روش پلی استایرن

    برای عایق بندی به روش پلی استایرن، از یونولیت یا همان پلی استایرن‌هایی با ضخامت ۴ سانتی‌متر استفاده می‌شود. این یونولیت‌ها بین ستون‌‌های قفسه و بدنه قرار گرفته و هم‌زمان به عنوان عایق صدا و حرارت عمل می‌کنند. عایق‌های بکار رفته برای عایق بندی به این روش، باید نسوز یا کم سوز بوده و دانسیته فوم و تراکم دانه‌ها باید از فشردگی خاصی برخوردار باشد. همچنین یونولیت‌های آماده، باید منطبق و هم‌اندازه محل قرار گیری آن برش داده شوند. عایق بندی با این روش برای ساخت کانکس کارگاهی بیشتر استفاده شده و برای کانکس‌های اداری و کارگاهی کارایی به دلیل تبادل حرارتی بالا، کارایی چندانی ندارد.

    عایق بندی کانکس با پشم شیشه یا پشم سنگ

    یکی از روش‌های ساخت عایق تولید سقف و دیواره‌های آن از پشم شیشه یا پشم سنگ است. تیم اجرایی بنیان کانکس برای عایق بندی سقف از پشم شیشه رولی، و برای بدنه پشم سنگ ۴ سانتی ‌متری دانسیته ۸۰ استفاده می‌شود. 

    این نوع عایق بندی هم به شکل عایق صدا، انتقال صداهای باران و تگرگ به درون کانکس را کاهش می‌دهد و همچنین، به عنوان عایق حرارتی سبب کاهش یا ممانعت از تبادل حرارت بین کانکس و محیط بیرون می‌شود. ویژگی‌های این نوع عایق باعث شده تا در ساخت کانکس‌های ویلایی، مسکونی و کانکس‌های اداری نیز کاربرد داشته باشد.

    عایق بندی کانکس با تزریق فوم پلی اورتان 

    عایق بندی با فوم پلی اورتان، یکی از بهترین روش‌های عایق بندی کانکس‌ها برای حفظ تعادل حرارتی و جلوگیری از اتلاف انرژی است. فوم پلی یورتان دارای فشردگی و مرغوبیت بالایی است و همین ویژگی باعث تمایز این نوع عایق بندی شده است. در این روش سازه به کمک پنل‌های آماده و پیش ساخته تولید شده و در جداره پنل‌های سازنده، فوم پلی یورتان به کمک ابزارهای مخصوص تزریق می‌شود.

     این فرآیند باعث می‌شود تا جداره کانکس مانند دیواره یخچال از تبادل حرارتی بین محیط بیرون و داخل آن جلوگیری نماید. برای عایق بندی به این روش به فوم پلی یورتان با چگالی یا دانسیته ۴۰ و ضخامت حداقل ۴ سانتی‌متری نیاز داریم؛ در مناطق با دمای خیلی بالا (گرم) یا مناطق با دمای پایین (سردسیر) ضخامت فوم‌ها تا ۶ و ۱۰ سانتی متر می‌تواند افزایش یابد. به دلیل حساس بودن این روش و همچنین استفاده از ابزارهای خاص، قیمت تمام شده عایق بندی به روش تزریق فوم، نسبت به سایر روش‌های گفته شده گران‌تر است. 

     مزایای آشنایی با عایق های کانکس و استفاده از آن‌ها

    عایق های کانکس

    در کنارِ آشنایی با عایق های کانکس، دانستن مزایا و کاربردهای آن نیز می‌تواند به شناخت بیشتر شما از این نوع عایق کمک کند. عایق کانکس در ساخت انواع کانکس مانند کانکس ویلایی، کانکس اداری، کانکس خوابگاهی، کانکس پلیس و … کاربرد دارد. مزایا و قابلیت‌هایی که عایق بندی کانکس را به امری مهم تبدیل کرده است، شامل موارد زیر هستند:

    عملکرد به عنوان عایق حرارتی

    عایق بندی کانکس با استفاده از فوم یا پشم سنگ باعث ایجاد عایق حرارتی در جداره‌های کانکس می‌شود. پشم سنگ از نفوذ هوای بیرون به داخل کانکس یا خروج هوا از درون کانکس از طریق جداره‌ها جلوگیری کرده و کانکس را در برابر تغییرات فصلی و کاهش و افزایش دما مقاوم می‌سازد.

    عملکرد به عنوان عایق صدا

    عایق بندی کانکس می‌تواند علاوه بر مقاومت در برابر حرارت، در خنثی سازی صداها و نویزهای محیطی نیز نقش داشته باشد. ایجاد خاصیت عایق صدا در ساخت کانکس‌هایی موجود در محیط‌هایی مانند کارگاه یا محیط ساخت و ساز  از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همچنین در محیط‌های بر بارش مانند شهرهای شمالی، عایق صدا مانع از ایجاد صداهای مزاحمی مانند تگرگ در فصل‌های بارانی می‌شود.

    ممانعت از آسیب دیواره کانکس

    در کنار عملکرد عایق کانکس به عنوان عایق حرارتی یا عایق صدا، این ساختار باعث افزایش مقاومت دیواره کانکس‌ها می‌شود. در حقیقت عایق‌ها به شکل لایه‌های محافظ بر روی دیواره قرار گرفته و از بافت جداره کانکس در مقابل تغییرات آب و هوایی مانند نفوذ آب حاصل از بارش باران، نور خورشید و زنگ زدگی و خوردگی دیواره محافظت می کند.

    کلام آخر

    عایق های کانکس

    آشنایی با عایق‌ های کانکس به شناخت ما از دلایل اهمیت استفاده کانکسِ عایق‌دار کمک شایانی می‌کند. انواع عایق‌های کانکس متناسب با شرایط و محل استقرار آن تفاوت‌هایی دارند. استفاده از عایق بندی باعث مقاومت در برابر حرارت و تغییرات دما و رطوبت شده و همچنین به سازه ما خاصیت خنثی سازی و کاهش صداهای مزاحم محیطی را می‌دهد.

    اگر قصد خرید کانکس را دارید بهتر است نکات گفته شده در این مطلب و سایر مطالب وبلاگ بنیان کانکس را مورد توجه قرار دهید. همچنین می‌توانید از طریق تماس با کارشناسان بنیان کانکس، سوالات خود را در زمینه خرید و مقایسه انواع کانکس را با ما در میان بگذارید. از شما بابت مطالعه این مطلب از بنیان کانکس، سپاس‌ گزاریم.   

    سوالات متداول

    ۱. مزایای آشنایی با عایق‌های کانکس و استفاده از آن چیست؟

    استفاده از عایق‌‌ها به عنوان عایق حرارت –  عایق صدا – مقاومت در برابر تغییرات آب و هوا و رطوبت

    ۲. انواع  روش های عایق‌بندی کانکس در بازار کدامند؟

    عایق بندی با تزریق فوم پلی اورتان – عایق بندی به روش ترکیبی – عایق بندی به روش پلی استراین

    بیشتر بخوانید:

    امتیاز شما به این صفحه

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۵ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    این فیلد را پر کنید
    این فیلد را پر کنید
    لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

    فهرست